Togtider - informasjon om togruter for utvalgte strekninger i Norge og mellom Norge og utlandet.

Tog, Vy, NSB, Sør-banen, Go-Ahead, Ofoten, Oslo S - ordet tog gir mange assosiasjoner. Å reise med tog er en behagelig opplevelse, om en en nødvendighet for mange. Her finner du info og lenker til togtider. Vy, tidligere NSB, er blandt de store på tog her til lands. Men enkelte linjer er konkurranseutsatte, og dermed er det flere selskaper som kjører tog i Norge.

Tog i Norge og togtider

Mest trafikkert

De mest trafikkerte jernbanestasjonen er naturlig nok Oslo Sentralstasjon, også kalt bare Oslo S. Og Skøyen troner som en god nummer 2. Den mest trafikkerte toglinjen er den som går mellom Asker vest for Oslo og Lillestrøm nord-øst for Oslo.

Hvor går togene?

I Nord-Norge er det jernbane sørover fra Bodø til Trondheim. Dette toget kjører blandt annet over Saltfjellet og betjener steder som Fauske og Mo i Rana. Denne banen kalles Nordlandsbanen. Fra Narvik kan en ta tog til Sverige. Ofotbanen er spornavnet. Toget går til Kiruna og herfra kan en fortsette videre sørover til f.eks. Boden. Nattoget herfra til Stockholm er gjerne en foretrukket reisemåte for mange fra nordre Nordland, Troms og Finnmark.
I Sør-Norge finnes det mange togstrekninger. Kjente jernbanestrekninger er Raumabanen, som går til Åndalsnes og Rørosbanen som går via Røros, gjerne med Oslo eller Trondheim som utgangspunkt. Østfold har to baner; Østfold-banen østre linje, også kalt indre bane og den som går langs kysten via Moss, Fredrikstad og Sarpsborg. Denne kalles gjerne bare Østfold-banen. Arendalsbanen er et sidespor av Sørlandsbanen, som for det meste går langs kysten av Sørlandet til Kristiansand og til Stavanger. Dovrebanen og Gjøvikbanen er også kjente navn på jernbanespor. Det samme er Bergensbanen, som har sidespor til Flåm (Flåmsbanen). Vestfoldbanen finner en i Vestfold, naturlig nok. I tillegg finnes en del andre mer eller mindre kjente baner og spor, alle i Sør-Norge. banenor.no gir oss et kart med grei oversikt over jernbanestrekninger i Norge.

Hvem kjører togene?

Vy er den mest kjente. I gamle dager var navnet NSB. SJ Norge kjører pr. 2022 f.eks. tog på Raumabanen, Dovrebanen og Nordlandsbanen. Go-Ahead kjører Sørtoget langs Sørlandsbanen (2022).

Togtider for Norge

Overfornevnte baner har naturlig nok sine rutetider. Klikker du på lenkene til de forskjellige banennavnene nevnt over finner du mer informasjon, som også gjerne inkluderer rutetider for togene som går på de forskjellige banene. Mer info om togtider for Norge finner du også på etog.no.

Se lenger ned på sida for lenker til andre viktige togtider, togbaner, togstasjoner og toglinjer.

tog Bodø - Trondheim Gjøvikbanen Vy togtider NSB togtider Oslo - Halden tog Oslo - Kristiansand Tog Oslo Er toget i rute? Oslo - Bergen Moss - Oslo Moss - Fredrikstad Tog til Ålesund

vipps
itog.no er en Nord-Troms Web produksjon
Retningslinjer for personvern